Word Vriend!

 

Draag het Wijks Vocaal een warm hart toe.

Met uw bijdrage kan het Wijks Vocaal concerten op professioneel niveau ten gehore blijven brengen.

Meer informatie over de voordelen voor Vrienden!

Concert agenda

31 mei - 10 juni 2018

Bijdrage aan theaterstuk
Hendrikje XIII,
          koning van niks

 

Zondag 2 sept. 2018

Grote Kerk - 16.00 uur
Choral Evensong

Zaterdag 24 nov. 2018

RK Kerk - 20.00 uur

Najaarsconcert met de Misa Criolla en de Navidav Nuestra (Onze Kerstmis) van Argentijnse componist Ariel Ramírez

 

 

Stempedagoge Joke de Vin

Joke de Vin begon haar zangopleiding bij Jo Bollekamp aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij Cum Laude het diploma solozang behaalde. Twee jaar later werd haar de Prix d'Excel­lence toegekend. Het jaar daarvoor won zij de Toonkunst Voca­listenprijs bij het Vocalistenconcours in 's Hertogenbosch. Behalve in Nederland treedt zij regelmatig op in diverse landen van Europa en in de Verenigde Staten, met bekende dirigenten zoals: Charles Dutoit, Jean Fournet, Raphael Frübeck de Burgos, Hans Vonk, Edo de Waard en Valery Gergiev en maakte diverse radio- en TV opnamen. Zowel alt- als mezzosopraanpartijen vallen binnen haar stembereik zodat zij een omvangrijk repertoire heeft, variërend van zowel liederen als oratoria uit verschillende stijlperio­den. Met name Verdi’s Requiem is zeer geschikt voor haar stemtype hetgeen heeft geleid tot een groot aantal engagementen voor dit werk. Daarnaast is zij ook actief in de sector opera o.m. als 'Derde Dame' in Mozart's Zauberflöte, Mrs. Quickly in Verdi's Falstaff, Nutrice in Monteverdi's l'Incoro­nazione di Poppea en Marcelli­na in Mozart's Le Nozze di Figaro.

In 1998 werd ze uitgenodigd haar muzikale medewerking te verlenen aan de kerkelijke huwelijksinzegening van Z.H. Prins Maurits en Prinses Marilène.

In februari 2005 maakte zij een solo-CD in Londen met liederen van o.a. Diepenbrock, Fauré, Strauss en Brahms. Ook in Groot-Brittannië is Joke de Vin de laatste jaren een veelgevraagde soliste. In mei 2006 werkte ze mee aan een kamermuziekprogramma in de Wigmore Hall in Londen.  In juni 2006 vertolkte zij in Bristol ‘Les Nuits d’Été’ van Hector Berlioz en in juni 2007 Verdi’s Requiem in Londen-Reading. In maart 2009 zong zij de Sea Pictures van Edward Elgar in de St. George’s Hall in Bristol met het Bristol Concert Orchestra.

 

Filmimpressie

Hier een filmimpressie van een fantastische Carmina Burana op 13 mei 2017